25 Kasım 2013 Pazartesi

Altın fiyatlarının düşmesi kuyumcuları sevindirdi


Son 4 ayın en düşük seviyesine inen altın fiyatları kuyumcuları sevindirdi. Sürümden kazandıklarını belirten kuyumcu esnafı, altın fiyatlarının düşmesi ile satışlarının daha arttığını belirtti.

VAN - Son günlerde altın piyasasındaki düşüş hem alıcıyı hem de satıcıyı memnun ediyor. Kuyumcular fiyatların düşmesinden daha fazla altın sattıklarını belirtirken vatandaş ise fiyatların düşüşünden bir hayli memnun.
Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Vanlı kuyumcular, altın sirkülâsyonundan kazandıklarından dolayı fiyatlarındaki düşüşün olumlu anlamda kendilerine yansıdığını belirterek, fiyatların düşmesinin hem kendilerini hem de halkı sevindirdiğini belirttiler.

"Fiyatların düşmesi bizlere olumlu anlamda yansıyor"
15 yıldır kuyumcu olduğunu belirten Hüseyin Kılıç, gram bazından satış yaptıkları için kendilerini çok fazla etkilemediğini belirterek, "Altın fiyatları Türk Lirası bazında değerlendirilmediği için bizler bu anlamda müşterilerin alım gücü arttığı için sirkülasyon daha fazla oluyor. O da bizlere olumlu anlamda yansır. Altın biliyorsunuz süs malzemesi olmaktan çıkarak bir yatırım aracı haline geldi. Bu noktada fiyatların düşmesi faydalıdır." dedi.


Alışverişin artmasının kendilerine olumlu anlamda yansıdığını ifade eden Kılıç, "Mal döndüğü sürece bizden yana faydası vardır." ifadelerini kullandı.


"Altın fiyatları son 4 ayın en düşük seviyelerine indi"
Altın fiyatlarının düşmesinin iyi olduğunu savunan Yakup Ölmez ise, Kuyumcu esnafının sürümden kazandığını belirterek, "Altın fiyatları 2-3 yıldır altın fiyatları çok yükselmişti. Şu anki fiyatlar normaldir. Vatandaş için iyidir. Bizim de satışlarımız arttığı için pek fazla bir olumsuz etkisi yoktur." şeklinde konuştu.



İşte altın fiyatları…
Altın fiyatlarının son 4 ayın en düşük seviyelerine düştüğünü belirten Ölmez, "Şu anda tam altın 550, yarın altın 275, çeyreği ise 135 liradan satıyoruz. Son 4 ay içerisinde tam altında ortalama 50 lira gibi bir düşüş oldu." diye konuştu.


Son bir hafta içerisinde satışlarının çok daha iyi olduğunu belirten Yakup ölmez, altın satanların olmadığını ancak alıcıcıların çok olduğunu sözlerine ekledi.


"Alıcı çok satıcı yok!"
Altın fiyatlarının düşmesiyle halkın alım gücünün arttığına işaret eden Kuyumcu Vedat Akçakaya ise, bunun işlerini hareketlendirdiğini söyledi. Akçakaya, "Şuanda altın alıcısı çoktur. Ama satıcısı yok. Altın biliyorsunuz artık sadece ziynet eşyası olarak kullanılmıyor. Artık yatırım aracı olarak da kullanılıyor. Ayrıca düğün sezonu da artık sadece yaz ayları ile sınırlı değil düğün salonlarının ortaya çıkması ile her mevsimde düğünler yapılmaya başlandı. Onun için altın satışları hemen hemen her zaman devam ediyor." şeklinde konuştu.


Altın fiyatları konusunda ekonomistlerin söylemlerine fazla güvenilmemesi gerektiğini ifade eden Akçaya, "Maalesef çoğu zaman söylediklerinin tam tersi çıkabiliyor. Onun için halka tavsiyem şudur: altın düşünce alacaksın yükselince satacaksın." tavsiyesinde bulundu.


Öte yandan halkın altına rağbet gösterdiği gözlenirken halk altın almanın tam zamanı yorumlarında bulundu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

CPM AFFILIATION